20 år som språkkonsult!

I januari 2001 tog jag min examen som språkkonsult i svenska vid Stockholms universitet. Väl värt att uppmärksamma tycker jag.

Under dessa 20 år har jag skaffat mig mängder av kunskap, ovärderliga erfarenheter och ett stort kontaktnät. De första sju åren arbetade jag på Riksantikvarieämbetet som språkvårdare och redaktör för tidningen Tidevarv. Ett riktigt drömjobb för mig som utöver språkkonsult också var utbildad arkeolog. Här lärde jag mig att klarspråka myndighetstexter och att göra tidning från grunden. Efter det arbetade jag ett år som redaktör och produktionsansvarig på bokförlaget Erikson & Lindgren. Här lärde jag mig att göra böcker. Under flera år undervisade jag i svenska på Stockholms universitet och Södertörns högskola en kväll per vecka. Här lärde jag mig  pedagogikens grunder och skaffade mig förmågan att engagera kursdeltagare.

2008 var jag flygfärdig. Jag startade Ordblick och började frilansa som redaktör, språkkonsult och fotograf. Drygt tio år och senare uppgraderade jag firman till Ordblick AB. Verksamheten är densamma. Jag varvar uppdrag som kurshållare, skribent och språkgranskare med dem som redaktör. Det enda benen som fått stå tillbaka är det som fotograf. Sedan två år är jag även ordförande i yrkesföreningen Examinerade språkkonsulter i svenska.